Автор: admin
Публикувано на: 18.05.2010 01:05:02

Рейтинг:

Електрическият
От Nissan разкриха, че ще стартират продажбите на електромобила си Leaf в четири европейски страни. Моделът ще се появи при дилърите на компанията в Холандия и Португалия през декември, а при тези във Великобритания и Ирландия през февруари 2011г.

Любопитно е, че на различните европейски пазари, цената на Nissan Leaf няма да е еднаква, но това се дължи по-скоро на факта, че местните правителства предлагат различни бонуси при покупка на екологични превозни средства.

Удоволствието да притежавате този електрически автомобил все пак ще излиза около 30 000 евро, което е приблизително колкото стойността на един хибриден модел от този клас.

В Япония Nissan Leaf ще се появи също през декември, като цената му там ще е 3 млн. йени, което в около 25 000 евро. Междувременно от компанията съобщиха, че ако месечно изминавате средно по 1 000км. с автомобила, той ще ви икономисва около 5 000 евро годишно през първите 6 години, в сравнение с бензинов модел.

Nissan Leaf беше разкрит прд обществеността преди по-малко от година. Неговият електромотор е с мощност 108к.с. и му позволява да ускорява от 0-100км/ч. за 10сек. и да развива над 145км/ч. Автономията на автомобила е 160км.

Галерия Nissan Leaf
Тагове: Nissan, Nissan Leaf
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg